
AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle muhalefetin gündeminde yer alan rezerv tartışmalarına değindi.
Erdoğan açıklamasında, “Tutturmuşlar şu kadar para nerede? O kadar para, hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankası’nda. Kaybolan bir şey yok. Eğer kayıp varsa, bunlar sizdedir. Yatıyorlar kalkıyorlar damat. Damat kadar taş düşsün başınıza. Şu anda da hamdolsun döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı.” ifadesini kullandı.
Döviz rezervi açıklamasının ardından dolar kuru önce sert geriledi, ardından hafif toparlandı.
Güne 7,63 civarından başlayan dolar kuru, saat 09.30 sularında 7,67 ile seansın en yükseğini gördü. Ocak ayı işsizlik rakamlarının açıklanmasının ardından 7,64’ten düşmeye başlayan kur, devam eden dakikalarda volatilitesini artırdı.
Anlık 7,65 seviyesine çıkıp, Erdoğan’ın açıklamasının ardından 7,55’e sert geriledi. Ancak bu seviyede kalıcılık sağlayamadı ve yeniden yükselişe geçti. Saat 12.48’de %0,18 ekside 7,59 liradan işlem görüyor. Dolarda 7,49 – 7,54 seviyeleri destek, 7,65 – 7,71 seviyeleri direnç noktaları olarak izleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaz çalışmalarına ilişkin bilgilendirmede de bulundu. Üçüncü deniz sondaj gemisi olan Kanuni’nin, Filyos Limanı’nda sondaj hazırlık çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Türkiye’nin yenilenebilir enerji kurulu gücünde de dünyada 13. sırada olduğunu sözlerine ekledi.