Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Dofer Yapı’dan kayıtlı sermaye tavanı için SPK başvurusu

Dofer Yapı, kayıtlı sermaye tavanını 200 milyon TL’den 750 milyon TL’ye yükseltmek ve geçerlilik süresini 2030’a uzatmak için SPK’ya başvurdu.
Dofer Yapı’dan kayıtlı sermaye tavanı için SPK başvurusu
HABER GİRİŞ

Dofer Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (DOFER), kayıtlı sermaye tavanının artırılmasına yönelik Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre mevcut durumda 200 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanının 750 milyon TL’ye çıkarılması ve geçerlilik süresinin 2026-2030 yıllarını kapsayacak şekilde uzatılması kararlaştırıldı.

Bu kapsamda, şirket ana sözleşmesinin “Sermaye Artırımı” başlıklı 6. maddesinin tadil edilmesi için SPK ve Ticaret Bakanlığı nezdinde gerekli izinlerin alınmasına karar verildi. Kayıtlı sermaye tavanı artışı, izinlerin alınmasının ardından yapılacak ilk genel kurulda pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Şirket yönetimi, söz konusu karar doğrultusunda 11 Şubat 2026 tarihinde SPK’ya resmi başvurunun gerçekleştirildiğini bildirdi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/4Ç Kar/Zarar 28.74%-71.26%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.