
Deutsche Bank Research Analisti Marion Laboure, Bitcoin’in 21. yüzyılda altın olma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Laboure ayrıca, dünyanın en değerli ikinci dijital varlığı olan Ethereum’un, merkezi olmayan finans (Defi) ve NFT’ler üzerinde benimsendiğini vurguladı.
Bitcoin ‘Dijital Altın’ ise o zaman Ethereum ‘Dijital Gümüş’ diyen Laboure, herhangi bir dijital para biriminin Bitcoin ve Ethereum’un önüne geçmesinin pek olası olmadığını belirtti.
Analist, düzenleme eksikliği, yüksek enerji kullanımı ve aşırı oynaklığın Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para varlıklarının ana dezavantajlarından bazıları olduğunu vurguladı. Laboure’a göre, ödemeler için bir mod olarak nakit kullanımı gelecekte azalacak.
İnsanların yıllar boyu hükümetler tarafından kontrol edilemeyen varlıklara yönelik arayışı olduğunu ve bu zamana kadar altının tercih edildiğini belirten Laboure, Bitcoin’in yüzyılda bu rolü üstlendiğini düşünüyor.
BTC ve geleneksel itibari para birimleri arasındaki karşılaştırma hakkında yorum yapan Laboure, Bitcoin’in sınırlı arzının onu fiat para birimlerinin enflasyonuna karşı benzersiz bir koruma aracı haline getirdiğini söyledi.
Geçtiğimiz haftalarda El Salvador, Bitcoin’i yasal para olarak tanıyan ilk ülke oldu. Kripto para birimi 800 milyar doların üzerinde piyasa değeri ile 44.000 dolar seviyesinden işlem görüyor.