Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Deflasyon bitti mi? Çin’de enflasyon Haziran’da pozitife döndü

Deflasyon endişeleri artarken bugün açıklanan veriler, Çin’de enflasyonun 5 ay sonra arttığını gösterdi. İşte detaylar:
Deflasyon bitti mi? Çin’de enflasyon Haziran’da pozitife döndü
HABER GİRİŞ

Çin’de tüketici fiyatları Haziran’da yıllık bazda yüzde 0,1 artarak önceki 4 ayda yaşanan düşüşü tersine çevirdi ve piyasanın durağan okuma tahminlerini aştı. Ocak’tan sonra ilk kez artan enflasyon, e-ticaret alışveriş etkinlikleri, Pekin’den gelen tüketici mallarına yönelik sübvansiyonların artırılması ve ABD ile ticaret risklerinin hafifletilmesiyle yönlendirildi.

Verileri yorumlayan ekonomist Lynn Song, enflasyon pozitife dönse de deflasyonist baskıların sürdüğünü söyledi. Bugün yayımladığı notta Çin’in manşet TÜFE’sinin dört aylık deflasyon serisini sonlandırsa da aylık enflasyonun yüzde 0,1 düşerek aşağı yönlü fiyat baskılarının devam ettiğini gösterdiğini belirtti.

Aynı zamanda üretici fiyat endeksi enflasyonu yıllık yüzde 3,6 ile daha da düşerek 23 ayın en düşüğünü kaydetti. Böylece üretici enflasyonu 33. ay üst üste düştü.

Lynn Song, para politikasına ilişkin olarak şöyle değerlendirmede bulundu:

“Bu arada, son birkaç ayda Çin yuanının göreceli güçlenmesi ve sürekli olarak düşük enflasyon, Çin Merkez Bankası’na yılın ilerleyen zamanlarında gerekirse faiz oranlarını daha da düşürme olanağı sağlıyor. Son aylarda faaliyet verilerinin hafifçe yumuşamasıyla birlikte, acil bir durum sinyali vermemesiyle, bir sonraki faiz indiriminin dördüncü çeyrekte gelmesini bekliyoruz.”

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/2Ç Kar/Zarar 32.49% / 67.51%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın