Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Dct Trading Halka Arzı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Halka arz gündemiyle yatırımcıların gündemine yerleşen Dct Trading Dış Ticaret için geri sayım başladı. Şirket kaç lot verecek? İşte detaylar;
Dct Trading Halka Arzı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) halka arz kapsamında onay almayı başaran Dct Trading Dış Ticaret, 25-26 Temmuz 2024 (10.30 – 13.00) tarihlerinde talep toplama işlemini gerçekleştirecek.

Halk Yatırım Menkul Değerler’in liderlik ettiği halka arzda bireysel yatırımcılar için eşit dağıtım yöntemi kullanılacak. Halka arz fiyatı 14 TL olarak belirlenirken toplamda 37 milyon 500 bin adet lotun dağıtımı gerçekleştirilecek.

Halka açıklık oranı yüzde 28,85 olan şirket, borsada katılım endeksine uygun şekilde yer alacak.

Şirket, halka arzdan sağlayacağı fonun yüzde 40’ını çırçır fabrikası, depo ve ekipmanları yatırımı, yüzde 10’unu çeşitli şirketlerin paylarının satın alınması, iştirak edilmesi ve/veya ortaklıklar kurulması, yüzde 10’unu üretim kapasite ve verimlilik artırımı, güneş enerjisi santrali (GES) yatırımları, yüzde 40’ını ise işletme sermayesi amacıyla kullanacak.

Dağıtılacak Pay Miktarı

  • 1.1 milyon katılımcı: 34 lot (476 TL)
  • 1.5 milyon katılımcı: 25 lot (350 TL)
  • 1.9 milyon katılımcı: 20 lot (280 TL)
  • 2.3 milyon katılımcı: 17 lot (238 TL)
  • 2.7 milyon katılımcı: 14 lot (196 TL)
  • 3.1 milyon katılımcı: 12 lot (168 TL)
  • 3.5 milyon katılımcı: 11 lot (154 TL)

Borsa İstanbul’da özellikle son aylarda halka arzlara katılımın düşük olduğu görüldü. 26-28-28 Haziran’da talep toplayan Seğmen Kardeşler’in (SEGM) halka arzında talebi karşılanan başvuru sayısı 534 bin ile sınırlı kalmıştı.

Dct Trading Ne İş Yapıyor?

Küresel ölçekte tarım emtiası ticareti yapan Dct Trading, 2007 yılında kuruldu ve ilk yıllarında Yunanistan’dan aldığı balya pamuğunu Türk iplik üreticileri ve tekstil sektörüne servis etti. Devam eden süreçte bu faaliyetlerine Brezilya, Amerika, Türk Cumhuriyetleri, Pakistan, Çin ve Endonezya gibi ülkeleri de dahil etti.

İhracatçı vasfını kazanan şirket, gelinen noktada Türkiye’de üretilen pamuğu Çin, Pakistan, Endonezya başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine tüm lojistik süreçlerini yürüterek ulaştırıyor.

DCT Trading, yıllar içerisinde faaliyetlerini çeşitlendirdi ve dünyanın muhtelif ülkelerinden temin ettiği buğday, mısır, pirinç gibi tarım emtialarını alıcılarla buluşturdu.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.