
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 28. Dönem 4. Yasama Yılı Açılış Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyondan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervlerine kadar çok alanda açıklamalar yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonu yıl sonunda yüzde 30’un, 2026 yılında ise yüzde 20’nin altına indirmenin planlandığını söyledi. TCMB rezervlerinin ise 179 milyar dolara ulaştığını ve giderek yükseldiğini vurguladı.
Erdoğan, “Risk primimiz ve borçlanma maliyetlerimiz geriledi, TL’ye güven artıyor. 2025 sonunda 64 milyar dolar turizm geliri hedefine emin adımlarla ilerliyoruz,” ifadelerini kullandı.
2026 yılının Türkiye ekonomisinde reform yılı olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sanayiden teknolojiye, tarımdan enerjiye, ekonomimizin tüm alanlarında büyük bir dönüşü başlatıyoruz. Türkiye’de tek bir meşruiyet kaynağı vardır o da milletimizin tertemiz iradesidir,” dedi.