Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Çoğu Firmanın Ticaret Savaşı için Beklenmedik Durum Planı Yok

Yapılan bir çalışma, ABD ile Çin arasındaki anlaşmazlık 16. ayına girerken firmaların hala beklenmedik durum planlarının olmadığını gösterdi.
Çoğu Firmanın Ticaret Savaşı için Beklenmedik Durum Planı Yok
Yorum

Kurye devi DHL’ye bağlı bir kuruluş tarafından yapılan anket, ABD-Çin ticaret savaşının kötüleşme ihtimaline karşı karşı pek çok firmanın planı olmadığını gösterdi.

DHL Resilience360 tarafından yapılan çalışma, çokuluslu firmaların dörtte birinden fazlasının beklenmedik durum planları yapmadığını gözler önüne sererek ticaret savaşı risklerini bir kez daha gündeme getirdi.

ABD-Çin ticaret savaşı 16. ayına girerken ve tedarik zincirlerini bozmaya devam ederken hazırlanan çalışma, sağlık, otomotiv ve tüketici dahil endüstrilerdeki tedarik zinciri yöneticilerinden 267 yanıt içerdi.

Ticaret Savaşı Beklenmedik Plan Ankete katılanların yarısından fazlası, yıllık 1 milyar yuan (142 milyon dolar) gelir elde eden şirketlerden gelirken çoğunun ABD ve Avrupa Birliği’nden olduğu kaydedildi.

Yanıt verenlerin mühendislik ve imalat sanayinden olan yüzde 48’i ve otomotiv sektöründen olan yüzde 40’ı hiçbir şekilde acil durum planlarının olmadığını söyledi. DHL Resilience360 yöneticisi Shehrina Kamal, çalışmaya ilişkin şöyle açıklama yaptı:

“Artık çoğu tedarik zinciri uzmanının daha önce rastlamadığı yeni bir sınırla karşı karşıyayız ve bu o kadar yeni ki birçok insan onunla başa çıkmak için ne yapabileceğini bile anlamakta zorlanıyor.”

Tedarik Zinciri Uzmanları Ticaret Savaşı Ne Yapacağını Bilmiyor Öte yandan üretimin Çin dışına taşınmasına veya yer değiştirmesine karşı karar vermiş olanlardan bazıları ise ticaret savaşından etkilenmediğini savundu. Bununla birlikte yüzde 43’ü, Çin fabrikaları ve tedarikçileri ile kurulan uzun süreli bağlantıların kalmak için nedenler arasında yer olduğunu bildirdi.

Ankete katılanların sadece yüzde 8’i tarifelerin nihayetinde kaldırılmasını beklediğini belirtti. Üretimi Çin dışına alan katılımcıların yüzde 12’sinden bazıları da kalifiye iş gücü eksikliği, liman yoğunluğu ve tedarikçi kalitesini koruma gibi sorunlarla karşılaştığını aktardı.

Hindistan ve Vietnam’ın en popüler alternatif bölgeler arasında yer aldığı bilgisi de ulaşılan sonuçlar arasında verildi. Zaten daha önce bahsedilen veriler de Vietnam’ın küresel üretim merkezi olarak Çin’in yerini almaktan çok uzakta olduğunu göstermişti.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu