Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Çin’in Devasa Orta Sınıfı Hala Büyürken Şirketlerin Faydalanma Çabaları Artıyor

Çin'in devasa orta sınıfı büyümeye devam ederken, dünyanın ikinci en büyük ekonomisi de şirketler için daha rekabetçi ve daha cazip hale geliyor.
Çin’in Devasa Orta Sınıfı Hala Büyürken Şirketlerin Faydalanma Çabaları Artıyor
Yorum

Bazıları Mickey Mouse kadar unutulmaz karakterler yaratmaya çalışırken bazıları da bifteğin nasıl pişirileceği konusunda dersler veriyor. Diğerleri de Çinli ebeveynlerin çocukları için tüm şartları zorlayacaklarını biliyor.

Hepsi Çin’in orta sınıfı için bir bahis olarak geliyor ki McKinsey tarafından yapılan bir analiz bu tüketici gücünün üç yılda 550 milyona ulaşabileceğini öngörüyor. 550 milyonluk bir popülasyonun, bugün ABD nüfusunun 1.5 katı olduğu da ayrıca vurgulanıyor.

Amerikan tüketici devleri ve bir yığın Çinli şirket şu anda dünyadaki en büyük orta sınıf pazarın bir parçasının kazanmanın peşinde koşuyor.

Şirketler Dünyanın En Büyük Orta Sınıf Pazarına Odaklanıyor Örneğin Şanghay merkezli Pearl Studio için Çin’in, dünyanın en büyük film pazarı olarak yükselişi zamanlamanın Çin temalı animasyon filmleri için uygun olduğu anlamına geliyor. Zaten firme geçen yıl, DreamWorks Animation ve CMC Capital Partners liderliğindeki bir grupla ortak girişimle gündeme geldi. Pearl’in ilk orijinal filmi olan “Abominable-Yeti Efsanesi” 27 Eylül’de ABD’de vizyona girerken, Çin’de bugün yani Ulusal Gün kutlamalarının başlangıcında yayınlanacağı biliniyor.

Pearl Studio CEO’su Frank Zhu da geçen ay verdiği bir demeçte, Çin’in dünya standartlarında bir aile eğlence şirketi kurma fırsatı olan diğer ülke olduğuna inandıklarını söylemişti.

Pearl Studio CEO’su Çin Açıklama “Tüm eğlence endüstrisinin patlaması ve tüketici patlaması nedeniyle Çin’in yakında kendi Mickey Mouse’una sahip olacağına inanıyoruz.” diyen Zhu, Pearl’in bir sonraki filmi “Over the Moon” hakkında da epey umutlu konuşmuştu. CEO’nun iyimser açıklamaları Çin’in gişe büyümesindeki yavaşlamaya rağmen gelmişti. Uluslararası yönetim danışmanlık firması McKinsey’den Daniel Zipser de bir açıklamasında; “Tüketim genel olarak güçlü ve bunu neyin tahrik ettiğini görüyorsunuz, orta sınıfa giren yeni tüketiciler ve bu, Çin pazarındaki büyümenin ana itici gücü” dedi.

Diğer taraftan 20 yıldan fazla süredir Çin’de olan Walmart da ülkede şansını zorlayanlar arasında.

Walmart Çin Şansını Zorluyor Nitekim firma, 2022’ye kadar en az 14 tane daha Sam’s Club üyelik mağazası kurma planları ile ülkeye yatırımlarını hızlandırıyor. Genel olarak, Walmart Çin mağazalarını güncellemek için şirketin yöneticisi Daniel Shih’e göre son 12 ay içinde 400 milyon yuanından fazla para harcadı.

Yönetici önümüzdeki on yılda veya yirmi yılda Walmart’ın tedarik zinciri gelişimine 8 milyar yuan yatırım yapmayı planladığını ekledi. Tüm bunların yanında yüksek seviyedeki yerel etki, Çinli firmaların başarısını artırıyordu. Örneğin Nike geçen hafta ülkede güçlü satışlar bildirmesine rağmen yerli bir e-ticaret sitesi Çinli spor ayakkabı markası Huili’nin satış büyümesinin Nike ve Adidas’ınkinden çok daha fazla olduğunu vurgulamıştı.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu