Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Çin Merkez Bankası’ndan Piyasayı Rahatlatacak Hamle!

Çin Merkez Bankası, banka ve kredi kuruluşlarının zorunlu karşılık oranlarını düşürdü. Detaylar haberde…
Çin Merkez Bankası’ndan Piyasayı Rahatlatacak Hamle!
HABER GİRİŞ

Çin Merkez Bankası (PBoC), toparlanmayı desteklemek için banka ve kredi kuruluşlarının zorunlu karşılık oranlarını düşürdü. Bankadan yapılan açıklamada, likiditeyi bol tutmaya yardımcı olmak ve gelişmekte olan ekonomik toparlanmayı desteklemek için bu yıl ilk kez bankaların rezerv olarak tutmaları gereken nakit miktarının azaltacağı belirtildi.

PBoC, 27 Mart’tan itibaren yüzde 5 zorunlu karşılık oranı uygulayanlar dışındaki tüm bankalar için zorunlu karşılık oranını 25 baz puan indireceğini açıkladı.

Çin, Ocak ayının başında sıfır Covid vaka uygulamalarını bırakırken, ekonomide de hafif bir toparlanma başladı.

China Minsheng Bank baş ekonomisti Wen Bin, son günlerde yaşanan krizlere değinerek, bankacılık sektöründeki risklerin arttığını, dış ortamın giderek daha karmaşık hale geldiğini ve küresel likiditenin baskı altında olduğunu ifade etti.

Yılın ilk iki ayında ana ekonomik göstergelerin olumlu eğilim gösterdiği fakat genel toparlanma temelinin henüz sağlam olmadığını belirtti.

GCM Yatırım Banner

Kredi piyasasını rahatlatmayı hedefleyen bugünkü adımın ardından yaklaşık 500 milyar yuan (yaklaşık 72,6 milyar dolar) nakit varlığın serbest bırakılması bekleniyor.

Banka açıklamasında, ihtiyatlı para politikası izleneceği, para politikası araçlarının daha etkin kullanılacağı, piyasada yeterli likidite bulunmasının sağlanacağı, para arzının ve sosyal finansmanın nominal ekonomik büyümeye paralel artacağı ve aşırı parasal genişlemeden kaçınılacağı bildirildi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.