Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Çin Ekonomisi Daha Büyük Bedeller Ödemek Zorunda Kalabilir

Çin ekonomisine dair yapılan değerlendirmede, alınan kararların yakın zamanda daha büyük acılar ve bedellerin ödenmesine yol açabileceği söylendi.
Çin Ekonomisi Daha Büyük Bedeller Ödemek Zorunda Kalabilir
HABER GİRİŞ

Çin, kalabalık nüfusu ve birçok alanda dünyanın en büyük ithalatçısı olduğu için ekonomisine dair olumsuz en ufak bir gelişme, küresel piyasaların tamamını etkiliyor. Üç yıl süren Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından, makroekonomik verilerde bir türlü istenen toparlanma olmadı.

Bunun sebebi ise halkın pandemi boyunca harcamalarda daha dikkatli davranması ve tasarruf alışkanlıklarını normalleşme başladığında da devam ettiriyor olması olarak açıklanıyor.

Tüketicilerin salgın boyunca temel ihtiyaçlarını stokladıklarını belirten 30 yaşındaki kitap editörü Ein Yao, “Beklenmedik bir hastalığı tedavi etmek için yeterli birikimim olup olmadığını kendime sorardım. İşimi kaybedersem, yenisini bulana kadar kendimi geçindirmeye yetecek kadar param var mı?” diyerek, insanların tasarruf tercihinin altında yatan psikolojiye dikkat çekti.

Reuters’ta yer alan haberde, Çin’de bocalayan büyümenin ekonominin yeniden dengeye kavuşmasının aciliyetini artırdığı belirtilirken, ekonomik kaynakların hanelere aktarılmasının yakın gelecekte finansal anlamda daha büyük acılara yol açacağı söylendi.

Çin, Japonlaşma’ya Doğru İlerliyor

Fathom Consulting’in Çin ekonomisti Juan Orts, Tokyo’nun 1990’lardan bu yana yaşadığı “kayıp on yıllar” ekonomik durgunluğunu hatırlatarak, Çin’in Japonlaşma”ya doğru ilerlediğini ancak bunun Pekin hükümetinin ödemek istemeyeceği bir bedel olduğunu dile getirdi.

GCM Yatırım Banner

Çin’deki Avrupa Ticaret Odası Başkanı Jens Eskelund, talebin artma konusunda hiçbir şey görmediklerini belirtti ve bunda pandemiden sonra gelirlerde çok fazla artış olmamasının da etkisi olduğu söylendi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın