Çin’in ekonomik büyümesi, ABD ile süregelen ticaret savaşı ortasında yavaşlıyor ancak bu İsviçreli varlık yönetimi devi UBS’yi Çin hisselerindeki overweight pozisyonundan alıkoymuyor.
Çin gayri safi yurt içi hasılası üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarken, rakam en az 27.5 yıldaki en zayıf seyir olarak kaydedildi. UBS ise dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki büyümenin, 2020’de yüzde 5.7’ye ve 2021’de yüzde 5.6’ya düşmeden önce bu yıl yüzde 6.1’de sona ereceğini tahmin ediyor.
İşte bu noktada İsviçreli dev şirketin yöneticilerinden olan Tan Min Lan’dan gelen yorum dikkat çekti.“Çin pazarı açısından en ilginç olan şeyin, büyümenin yavaşlamasına rağmen sürdürmeye çalıştıkları ekonomik yeniden yapılanmanın aslında meyve verdiğini görebilmeniz.” diyen Tan Min Lan, son birkaç yıldaki ekonomik yeniden yapılanmanın, birkaç yıl öncesine kıyasla Çin büyümesinin daha büyük bir payına katkıda bulunan tüketime yol açtığını açıkladı. Ayrıca Çin’in katma değeri yüksek imalat sektörünün ve mülk gibi konsolide sektörlerinin ekonomideki payını artırdığını belirtti.
Bu değişikliklerin bazı şirketlere fayda sağladığını, sonucunda Çinli şirketlerin kazançlarının beklenenden daha iyi olduğunu dile getirdi.“Üçüncü çeyrek raporlama sezonuna bakarsanız, toplam kazanç artışının yıllık bazda yaklaşık yüzde 10’a yakın olduğunu görürsünüz ki bu da ikinci çeyrekte yaklaşık yüzde 5 olan bir ivmedir. Çin borsalarının takip edilebilecek çok sayıda ilginç fırsatlara sahip olmaya devam ettiğini düşünüyoruz.” dedi.
Çarşamba günü yayınlanan 2020 tarihli bir görünüm raporunda da UBS, Çinli internet şirketlerinin hisse senetlerini ve 5G akıllı telefon tedarik zincirindeki işletmeleri sevdiğini bildirdi.
Belirli stoklara işaret etmeyen servet yöneticisi, Çinli internet şirketlerinin hisse fiyatları bu yıl karmaşık olduğunu ve düşük dereceli şehirlere video, bulut, ödemeler ve genişleme gibi yeni büyüme alanlarındaki yoğun yatırımlar nedeniyle gerilediğini aktardı. Bu nedenle yeni büyüme segmentlerinde artan karlılık ve marjlarla yönlendirilerek iki yıllık zorlu şartların ardından 2020’de Çin internet sektörü için kazanç artışının artacağını öngördü.