
JPMorgan Chase & Co., Goldman Sachs Group Inc.’nin ardından yatırım yapılabilir tahvil satışı gerçekleştiren bir diğer banka oldu. Çarşamba günü yapılan ihraç, üç bölümden oluşuyor.
En uzun vadeli olan, 11 yıllık tahvilin getirisi, ABD Hazine tahvillerinin 1,05 puan üzerinde fiyatlanabilir. Konuya yakın kaynaklara göre, satıştan elde edilen gelir genel kurumsal amaçlar için kullanılacak.
Tahvil satışı, JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’un kredi kalitesinde bozulma ihtimaline dikkat çektiği uyarıların ardından geldi. Dimon’un açıklamaları, bankanın ticaret ve yatırım bankacılığı gelirlerinde yaşanan artışa rağmen temkinli bir tablo çizdi.
Banka, olası sorunlu kredilere karşı ayırdığı karşılık miktarını analist beklentilerinin üzerinde, 810 milyon dolar artırarak rezervlerine ekledi.
Bu adım, Goldman Sachs’ın Salı günü yaptığı 10 milyar dolarlık yatırım yapılabilir tahvil ihracının hemen ardından geldi. Goldman’ın bu satışı neredeyse son dört yılın en büyük tahvil ihracı olarak kayda geçti.