Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bu Hisseler Faiz Kararıyla Sarsıldı! Enerji Şirketleri Sahnede

TCMB’nin kritik faiz kararını açıkladığı günde bankacılık hisselerinde sert satışlar öne çıktı. Hangi hisseler pozitif kalmayı başardı? İşte detaylar;
Bu Hisseler Faiz Kararıyla Sarsıldı! Enerji Şirketleri Sahnede
HABER GİRİŞ

Borsa İstanbul, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini beklentiler çerçevesinde yüzde 50 seviyesinde sabit tutmasıyla yukarı yönlü hareketini sürdüremedi. Güne alıcılı başlayan BIST 100 endeksi, kararından satış baskısıyla karşı karşıya geldi.

Önceki işlem gününde kapanışını 9722 puandan yapan endeks, 25 Nisan’da 9826 puana kadar yükselse de bu noktada tutunmayı başaramadı ve kapanışını 9716 puanda yatay olarak gerçekleştirdi.

Bu Hisseler Faiz Kararıyla Sarsıldı! Enerji Şirketleri SahnedeKaynak: Paratic Piyasalar

Toplam işlem hacminin 100 milyar liranın altına indi ve düşük risk iştahıyla 96,9 milyar liraya geriledi. Endeks tüm zamanların en yüksek seviyesini 9 Nisan’da 9849 puan ile görmüştü.

Sektör endeksleri arasında en çok yükselen en çok yükselen yüzde 2,4 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok kaybettiren ise yüzde 3,4 ile bankacılık oldu. Faiz kararının bankalar üzerindeki negatif etkisi dikkat çekti.

GCM Yatırım Banner

BIST 100 endeksinden en çok yükselen hisseler yüzde 6,6 artışla Zorlu Enerji (ZOREN), yüzde 5,2 artışla Galata Wınd Enerji (GWIND), yüzde 4,1 artışla Arçelik (ARCLK) olarak sıralandı.

BIST 100 endeksinden en çok düşen hisseler ise yüzde 5,8 düşüşle Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), yüzde 4,8 düşüşle Halkbank (HALKB) ve yüzde 4,7 düşüşle Akbank (AKBNK) oldu.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.