Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Borsada risk iştahı arttı: Endeks 13 bin puanı aştı

Trump’ın İran’a yönelik verdiği mesajlar Borsa İstanbul’da pozitif karşılandı. İşte detaylar;
Borsada risk iştahı arttı: Endeks 13 bin puanı aştı
HABER GİRİŞ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik yaptığı açıklamalar Borsa İstanbul’da alımları hızlandırdı.

Sizce ISCTR Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Önceki işlem gününde 12 bin 436 puana kadar gerileyen endeks 10 Mart saat 14.53’te yüzde 3,4 artışla 13 bin 139 puanda seyrediyor. Sektör endekslerinden en çok yükselen yüzde 7 ile madencilik, yüzde 5,1 ile bankacılık ve yüzde 4,4 ile metal ana oldu.

BIST 100 endeksine dahil hisselerden en çok değer kazananlar yüzde 6,4 artışla Kardemir Karabük Demir Çelik (KRDMD), yüzde 6,1 artışla İmaş Makine (IMASM) ve İş Bankası (ISCTR) olarak sıralandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile diplomasinin mümkün olabileceğini söylemesi panik havasının azalmasını sağladı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/4Ç Kar/Zarar 28.74%-71.26%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.