Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Borsada kan kaybı: Bankacılık endeksinde sert düşüş sürüyor

Borsa, siyasi belirsizlik ve yüksek enflasyonun etkisiyle bankacılık hisselerinde yaşanan sert satışlarla düşüşe geçti. Bankacılık endeksi gün içinde yüzde 6'nın üzerinde kayıp yaşadı.
Borsada kan kaybı: Bankacılık endeksinde sert düşüş sürüyor
HABER GİRİŞ

Borsa İstanbul, bankacılık hisselerindeki ağır satış baskısı nedeniyle düşüşünü sürdürüyor. Bankacılık endeksi (XBANK), gün içinde yüzde 6’nın üzerinde kayıpla işlem görüyor.

Piyasalardaki sert gerilemenin arkasında iki temel neden öne çıkıyor. Dün CHP İstanbul İl Kongresi’nin iptal edilmesiyle başlayan siyasi belirsizlikler ve bugün açıklanan beklentilerin üzerindeki Ağustos ayı enflasyon verisi.

XBANK grafiği
Kaynak: Paratic Piyasalar

BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre yüzde 1.77’ye yakın kayıpla 10.691 puana kadar geriledi. Küresel piyasalardaki olumsuz hava da borsadaki satışları destekler nitelikte.

Bankacılık endeksine dahil hisseler arasında YKBNK ve AKBNK yüzde 7, ISCTR HALKB ve TSKB yüzde 4-5 arası işlem görüyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/2Ç Kar/Zarar 32.49% / 67.51%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.