Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Borsada Halka Arz Çılgınlığı! Sağlanan Kaynak Dudak Uçuklattı

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, şirket halka arzlarından son yıllarda sağlanan kaynak tutarına dair bilgilendirmede bulundu. Detaylar haberde;
Borsada Halka Arz Çılgınlığı! Sağlanan Kaynak Dudak Uçuklattı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, son 3 yıl içinde borsada gerçekleşen halka arzlardan sağlanan kaynak tutarı hakkında bilgi verdi. Bu süreçte 139 şirketin halka arzının gerçekleştiğini söylerken tüm bu halka arzlardan toplam 107 milyar TL kaynak sağlandığını ifade etti.

Ergun, Borsa İstanbul’da düzenlenen 9. Sürdürülebilir Finans Forumu’nda açıklamalarda bulundu.

“Sermaye Piyasaları ve Borsa Olarak Daha Fazla Rol Alacağız”

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve Küresel İlkeler Sözleşmesi İmzacıları Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte şirketlerin artık daha güçlü öz sermaye ile pasif yanlarını daha sağlıklı bir biçimde yürütebilme olanağına kavuştuklarına dikkat çekti.

Türkiye’nin büyüme sürecinde ve sürdürülebilir kalkınmasının finansmanının sağlanmasında sermaye piyasaları ve borsa olarak daha fazla sorumluluk ve rol alacaklarının altını çizdi.

Son üç yıl içinde şirketlerin halka arzlarından elde edilen 107 milyar TL’lik kaynağın gösterdiği üzere, yakalanan ivmenin bu sorumluluğu almada kendilerini motive ettiğini ifade etti.

GCM Yatırım Banner

Lopez: Depremin Türkiye’ye Maliyeti Çok Yüksek

Etkinlikte konuşan bir diğer isim olan Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez ise tüm Dünya Bankası Grubu’nun dünyaya sağladığı kredinin 168 milyar dolar tutarında olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş merkezli Şubat ayı depremlerinin maliyeti konusuna değinen isim, tekrar inşa maliyetlerinin 81 milyar dolar olduğunu, ekonomik kayıplarla beraber maliyetlerin yaklaşık 100 milyar doların üzerine çıktığı bilgisini verdi.

Mevcut yapıların dirençli hale getirilmesinin maliyetinin yaklaşık olarak 465 milyar dolar olduğunu da aktardı.

İklim değişikliğini azaltma maliyetinin 600 milyar doların üzerinde bir maliyet demek olduğunu sözlerine ekleyen Lopez, böylelikle maliyetlerin 100 milyar dolar deprem, 500 milyar dolar konutların güçlendirilmesi ve iklim değişikliği ile beraber 1 trilyon doların üzerine çıktığına dikkat çekti.

Son yıllarda yaşanan kresel krizlere dikkat çeken bir diğer konuşmacı UN Global Compact Türkiye Ağı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü ise bu durumun sürdürülebilir kalkınmayı önemli şekilde yavaşlattığını ifade etti.

2030 yılında daha yaşanılabilir bir dünya hedefini gerçekleştirebilmek için rotanın değiştirilmesini gerektiğini sözlerine ekledi. (AA)

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın