
Borsa İstanbul geçen hafta dev kayıplar gösterdikten sonra yeni haftaya yükselişle başladı. BIST 100 endeksi geçen haftaki işlemleri 9044,64 puandan tamamladıktan sonra yeni haftaya yüzde 1,35 yükselişle 9167 puandan başladı. Açılışın ardından yükselişini sürdürdü.
BIST 100 endeksi TSİ 10:10 sularında yüzde 3,42 yükselişle 9354,26 puanda seyrederken, bankacılık endeksi (XBANK) yüzde 3,7’den fazla pozitif ivmeyle hareket ediyor. Geçen haftanın en sert satılan hisseleri Akbank (AKBNK) yüzde 4’e yakın, Yapı Kredi Bankası (YKBNK) ise yüzde 3’e yakın yükselişle seyrediyor.

Borsadaki günün ilk alıcıları ve satıcıları da belli oldu. En ciddi alıcı 630 milyon TL net işlemle İş Yatırım olarak görülüyor. Devamında 593 milyon TL ile Garanti BBVA, 359 milyon TL ile Halk Yatırım yer alıyor.
İş Yatırım’ın en fazla aldığı senetler; İş Bankası (ISCTR), Yapı Kredi (YKBNK), Aselsan (ASELS), Akbank (AKBNK) ve Ereğli Demir Çelik (EREGL) şeklinde sıralanıyor.
Satıcı tarafta ise Bank of America (BofA) 1 milyar 239 milyon TL satışla ilk sırada yer alıyor. Devamında 538 milyon TL ile Tacirler Yatırım, 378 milyon TL ile Yatırım Finansman ve 377 milyon TL ile HSBC yer alıyor.
BofA’nın en fazla sattığı senetler; ISCTR, ASELS, Sabancı Holding (SAHOL), Ülker Bisküvi (ULKER) ve Anadolu Efes (AEFES) şeklinde sıralanıyor.