Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Borsada Bilişim Devlerinden 3 Hisse Ayakta Kaldı!

Yatırımcıların çok yakından izlediği bilişim ve yazılım sektöründe son bir aylık dönemde işler yolunda gitmedi. Hangi hisseler pozitif kalmayı başardı? İşte detaylar;
Borsada Bilişim Devlerinden 3 Hisse Ayakta Kaldı!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Borsa İstanbul’da özellikle son yıllarda bilişim ve yazılım sektörü hisselerinin yaptığı ralli, yatırımcılar tarafından çok yakından takip edildi. Yıllık bazda yüzde 1000’in üzerinde kazanç sağlayan hisseler yatırımcısını mutlu ederken o hisseye sahip olmayan yatırımcılara “keşke ben de alsaydım” dedirtti.

2023’ün son dönemlerinde kayda değer bir yükseliş gerçekleştiremeyen BIST 100 endeksi, 2024’te güçlü bir artış göstermeyi başardı. Birçok hisse endekse paralel veya yakın bir şekilde hareket ederken bazı hisseler borsadaki satışları umursamadan yönünü yukarı çevirdi.

Bilişim ve yazılım sektörü hisselerinden örnek vermek gerekirse Mia Teknoloji’nin 2023 yılında bedelsiz sermaye artırımı açıklamasıyla gerçekleştirdiği yükseliş, hissenin yıllık kazancını yüzde 1076 seviyesine kadar çıkarmıştı.

Yatırımcılar, düşerken sert düşen, yükselirken sert yükselen ve volatil hareket eden teknoloji hisselerindeki son durumu merak ediyor. 2023’te sert yükselişleriyle gündemden düşmeyen bilişim ve yazılım sektörü hisselerinin birçoğu 2024’te beklentilerin altında kaldı.

Aylık Bazda Kazandıranlar ve Kaybettirenler

Borsa İstanbul’da işlem gören 36 adet bilişim ve yazılım sektörü hissesi arasında son 1 aylık süreçte kazandıran sadece 3 hisse oldu.

GCM Yatırım Banner

Aylık bazda bakıldığında Odine Teknoloji (ODINE) yüzde 76,9, İdealist Danışmanlık (IDEAS) yüzde 26,7, Despec Bilgisayar (DESPC) yüzde 24,4, Plastikkart (PKART) yüzde 17,3 yükseliş gösterirken 33 teknoloji şirketinin hissesi değer kaybetti.

Aylık olarak en çok düşen hisseler ise yüzde 34,3 düşen Fonet Bilgi Teknoljoileri (FONET) ve yüzde 32,6 düşen Aztek Teknoloji (AZTEK) oldu.

En çok kazandıran hisselerin ilk sırasında yer alan ODINE, 13-14-15 Mart’ta 30 TL fiyattan halka arz oldu ve 21 Mart’ta borsada işlem görmeye başladı. 7 günlük tavan serisini devam ettiren ODINE, 29 Mart’ta kapanışını 58,4 TL’den yaptı.

En Düşük ve En Yüksek F/K’ya Sahip Hisseler

Marbaş Menkul Değerler tarafından paylaşılan verilere göre bilişim ve yazılım sektöründe işlem gören en düşük F/K’ya sahip şirket 5,68 F/K’ya sahip PC İletişim (PCILT) oldu.

PC İletişim’i 8,72 F/K ile Escort Teknoloji (ESCOM) ve 8,89 F/K ile İndeks Bilgisayar (INDES) izledi.

En yüksek F/K’ya sahip şirketler ise 956,5 F/K ile Pasifik Teknoloji (PATEK) ve 119,8 F/K ile Datagate Bilgisayar (DGATE) oldu.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın