Borsa İstanbul Aralık ayına toparlanma isteğiyle başlarken, hisseler özelinde görülen sert hareketler yükselişi sekteye uğratıyor. Dün üç hissede görülen sert hareketler endeksi negatif bölgeye çekmişti.
Dünkü işlemleri yüzde 0,78 düşüşle 11 bin 37 puandan kapatan BIST 100 endeksi, bugüne yüzde 0,07 düşüşle 11 bin 29 puandan başlangıç gerçekleştirdi. Daha sonra yönünü yukarı çevirmeyi başardı.
BIST 100 endeksi TSİ 10:40 sularında yüzde 0,22 yükselişle 11 bin 60 puan sınırında hareket ediyor. Haftalık getiri yüzde 1,12 düzeyinde bulunuyor.
Alıcı ve satıcı tarafta ise Bank of America’nın (BofA) yeniden sahneye çıktığı görülüyor. BofA 1,2 milyar TL’den fazla net işlemle en ciddi satıcı konumunda yer alıyor.
BofA’nın en fazla sattığı senetler; İş Bankası (ISCTR), Akbank (AKBNK), Yapı Kredi Bankası (YKBNK), Koç Holding (KCHOL) ve Bim Birleşik Mağazalar (BIMAS) şkelinde sıralanıyor.
En iyi alıcı ise 583,6 milyon TL net işlemle Garanti BBVA Yatırım olarak görülüyor. Kurumun en fazla aldığı senetler; Tera Yatırım Teknoloji Holding (TEHOL), YKBNK, BIMAS, ISCTR ve KCHOL şeklinde sıralanıyor.