Borsa İstanbul dünkü işlemlerde güçlü toparlanma göstererek 14 bin puanın üzerine tırmanırken, bugün yeniden düşüşe geçti. Dün 14 bin 190 puana kadar yükseldikten sonra bugün yeniden 14 bin puanın altında seyrediyor.
Güne yüzde 0,36 düşüşle 14 bin 11 puandan başlayan BIST 100 endeksi TSİ 11:15 sularında yüzde 0,91 düşüşle 13 bin 933 puan seviyelerinde geziyor.
Alıcı ve satıcı tarafında ise Bank of America’nın (BofA) 905 milyon TL’den fazla net işlemle en ciddi satıcı olduğu görülüyor. BofA’nın en fazla sattığı senetler; Aselsan (ASELS), Tüpraş (TUPRS), Peker GYO (PEKGY), Destek Finans Faktoring (DSTKF) ve Koç Holding (KCHOL) şeklinde sıralanıyor.
İkinci büyük satıcı 661 milyon TL civarı net işlemle İnfo Yatırım olurken, Garanti BBVA Yatırım 1,5 milyar TL civarında net işlemle en iyi alıcı olarak görülüyor.
Kurumun en fazla aldığı senetler; ASELS, Tera Yatırım Teknoloji Holding (TEHOL), Pegasus (PGSUS), Türk Hava Yolları (THYAO) ve Garanti BBVA (GARAN) şeklinde sıralanıyor.
kolayca yatırım yapın