
Borsa İstanbul CHP kurultay iptal davasının ardından başladığı rallide bugün yatay bir görünüme döndü. Güne yatay pozitif bir seyirle başlayan BIST 100 endeksi, daha sonra bir miktar gevşeme gösterdi.
BIST 100 endeksi TSİ 14:25 sularında yüzde 0,09 yatay pozitif bir seyirle 11 bin 191 puan seviyelerinde hareket ediyor. Haftalık yüzde 6,5’ten fazla getiriye ulaşırken, aylık getiri yüzde 2,81 düzeyinde bulunuyor.
Alıcı ve satıcı tarafında ise Bank of America’nın (BofA) 3,6 milyar TL’lik sert bir çıkış yaptığı görülüyor. BofA’nın en fazla sattığı senetler; Türk Hava Yolları (THYAO), Vakıfbank (VAKBN), Ereğli Demir Çelik (EREGL), Emlak Konut GYO (EKGYO) ve Batıçim (BTCIM) olarak görülüyor.
İkinci büyük satıcı 555,6 milyon TL’lik net işlemle İnfo Yatırım olurken, en iyi alıcı 1,1 milyar TL’lik net işlemle Ak Yatırım olarak konumlanıyor.
Ak Yatırım’ın en fazla aldığı senetler; THYAO, Yapı Kredi Bankası (YKBNK), İş Bankası (ISCTR), Akbank (AKBNK) ve Şişecam (SISE) şeklinde sıralanıyor.

kolayca yatırım yapın