Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Borsa pozitif seyrediyor: BofA yine en ciddi satıcı

Borsa İstanbul güçlü pozitif ivme ile hareket ederken, Bank of America'nın yine en ciddi satıcı olarak yer aldığı görülüyor. İşte detaylar;
Borsa pozitif seyrediyor: BofA yine en ciddi satıcı
HABER GİRİŞ

Borsa İstanbul yeni haftaya yükselişle başlangıç gerçekleştirdi. BIST 100 endeksi yüzde 0,80 yükselişle 9456 puandan güne başladıktan sonra TSİ 11:30 sularında yüzde 0,95 yükselişle 9470 puan seviyelerinde seyretmeye başladı.

Sizce KCHOL Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Küresel piyasaları takip eden Borsa İstanbul, tarife gündemindeki sakinlikten faydalanarak toparlanıyor. Haftalık yüzde 1’den fazla yükselişe işaret eden endeks, aylık yüzde 11,62 oranında zararla işlem görüyor.

Borsadaki alıcı ve satıcılar incelendiği zaman, Bank of America’nın (BofA) yine en ciddi satıcı konumunda olması dikkat çekiyor. BofA 622 milyon TL civarında net işlemle en ciddi satıcı konumunda yer alıyor.

BofA’nın en fazla sattığı senetler; Koç Holding (KCHOL), İş Bankası (ISCTR), Aselsan (ASELS), Batıçim (BTCIM) ve Pegasus (PGSUS) şeklinde sıralanıyor.

Alıcı tarafta ise Tera Yatırım 248 milyon TL net işlemle en iyi alıcı konumunda bulunuyor. Aracı kurumun en fazla aldığı senetler; Pera GYO (PEHOL), Vişne Madencilik (VSNMD), Türk Hava Yolları (THYAO), Europen Endüstri (EUREN) ve Sümer Varlık Yönetim (SMRVA) şeklinde görülüyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın