Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Borsa İstanbul Halka Arz Yarışında İlk 10’da

Halka arzda gösterdiği performansla öne çıkan Borsa İstanbul, dünya devleri ile aynı listede yer aldı. Detaylar haberde…
Borsa İstanbul Halka Arz Yarışında İlk 10’da
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Yatırımcıları çekmede başarılı olan halka arzlar Borsa İstanbul’un yıldızını patlattı. İngiliz Financial Times (FT) gazetesi halka arzlardaki artışla Türkiye’nin İngiltere, Almanya ve İtalya’yı geçtiğini yazdı.

Halka arz büyüklüğüyle ilk sıralarda yer alan ülkeler Çin, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olurken Türkiye ise Londra, Frankfurt ve Milano gibi kendinden büyük borsaları geride bırakarak 9. sıraya çıktı.

Yatırımcı Sayısı Rekora Koşuyor

Geçen hafta itibarıyla BIST 100 endeksi 7.900 puanı geçerek rekor serisini sürdürürken yatırımcı sayısı da zirveyi gördü.

Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) paylaştığı son veriler Türkiye’de yatırımcı iştahını ortaya koydu.

Verilerde, 21 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla Borsa İstanbul’da pay senedi yatırımcı sayısı 6 milyon 24 bin 344’e ulaşarak yeni bir rekor kırmıştı.

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.