Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Borsa İstanbul 5 hisseyi BIST 100 endeksine aldığını duyurdu

DAPGM, ECILC, PATEK, TSPOR ve TUKAS BIST 100 endeksine dahil edildi. İşte detaylar;
Borsa İstanbul 5 hisseyi BIST 100 endeksine aldığını duyurdu
HABER GİRİŞ

Borsa İstanbul A.Ş. 12 Eylül’de Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan BIST 30, BIST 50, BIST 100, BIST 500, BIST Likit Banka, BIST Banka Dışı Likit 10, BIST Sürdürülebilirlik, BIST Sürdürülebilirlik 25 Dönemsel Endeks değişiklikleri hakkında açıklama yaptı.

Sizce CIMSA Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

2025 yılı dördüncü üç aylık dönemi için (01.10.2025 – 31.12.2025) tablolarda yer alan değişiklikler yapılacak.

Borsa İstanbul 5 hisseyi BIST 100 endeksine aldığını duyurdu

Destek Finans Faktoring (DSTKF) BIST 30 endeksine dahil edilirken Çimsa (CIMSA) endeksten çıkarıldı.

BIST 100 endeksine Dap Gayrimenkul (DAPGM), Eczacıbaşı İlaç (ECILC), Pasifik Teknoloji (PATEK), Trabzonspor (TSPOR) ve Tukaş Gıda (TUKAS) dahil edildi. Alfa Solar Enerji (ALFAS), Avrupakent GMYO (AVPGY), Bera Holding (BERA), Limak Doğu Anadolu (LMKDC) ve Smart Güneş (SMRTG) BIST 100’den çıkarıldı.

Borsa İstanbul 5 hisseyi BIST 100 endeksine aldığını duyurdu

Borsa İstanbul 5 hisseyi BIST 100 endeksine aldığını duyurdu

BIST Banka Dışı Likit 10 endeksine Pegasus (PGSUS), BIST Sürdürülebilirlik 25 endeksine ise Bim Birleşik Mağazalar (BIMAS) alındı.

 

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/2Ç Kar/Zarar 32.49% / 67.51%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.