
Borsa İstanbul’da dün başlayan ralli bugün de devam ediyor. BIST 100 endeksi TSİ 16:55 sularında yüzde 1,8 yükselişle 10.125 puanın üstünde seyrederken, haftalık yüzde 11’e yakın kazanç göstermeye başladı.
Borsanın 10 bin 125 puan üzerinde tutunmasyla birlikte yükselişin devamı beklenirken, alıcı ve satıcılarda da farklılıklar gözleniyor. Bank of America (BofA) bugün satışlarına devam etse de sattıklarını bir süre sonra almaya başladığı gözleniyor.
BofA’dan 1,5 milyar TL’den fazla net çıkış görülürken, en fazla Yapı Kredi Bankası (YKBNK) payı satıyor. Devamında Aselsan (ASELS), Akbank (AKBNK), Pegasus (PGSUS) ve Emlak Konut GYO (EKGYO) paylarında satış yapıyor.
İkinci büyük satıcı ise 1 milyar TL’den fazla net çıkışla Info Yatırım olarak konumlanıyor. En iyi alıcı ise 2,4 milyar TL civarında net işlemle Yapı Kredi Yatırım olmaya devam ediyor.
Kurum en fazla Yapı Kredi Bankası (YKBNK) payı alırken, devamında İş Bankası (ISCTR), Koç Holding (KCHOL), Garanti BBVA (GARAN) ve Tera Yatırım (TERA) payları yer alıyor.
İkinci büyük alıcı ise 1,4 milyar TL’den fazla net işlemle Tera Yatırım olarak konumlanıyor.