Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bor Şeker 2025’i 128,5 milyon TL zararla kapattı

Bor Şeker, 2025’in son çeyreğinde satış gelirlerini artırmasına rağmen parasal pozisyon kayıpları ve vergi giderleri nedeniyle net zarar açıkladı.
Bor Şeker 2025’i 128,5 milyon TL zararla kapattı
HABER GİRİŞ

Bor Şeker A.Ş., 2025 yılının son çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımladı. Şirket, söz konusu dönemde satış gelirlerini artırmasına rağmen net zarar açıkladı.

Sizce BORSK Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Bor Şeker’in 2025’in son çeyreğinde hasılatı 1,59 milyar TL seviyesine yükselirken, brüt kâr 417,1 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketin esas faaliyet kârı ise 391,4 milyon TL oldu. Ancak yüksek vergi giderleri ve parasal pozisyon kayıpları, kârlılığı baskıladı.

Bu gelişmeler sonucunda Bor Şeker, 2025 yılının son çeyreğinde 217,9 milyon TL net zarar açıkladı. Yılın tamamı dikkate alındığında ise şirketin net dönem zararı 128,5 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

Şirketin toplam varlıkları 9,78 milyar TL’ye yükselirken, bunun 4,06 milyar TL’sini dönen varlıklar, 5,72 milyar TL’sini ise duran varlıklar oluşturdu. Nakit ve nakit benzerleri, önceki döneme kıyasla artış göstererek 322,5 milyon TL seviyesine ulaştı.

Bor Şeker’in özkaynakları 7,05 milyar TL olarak açıklanırken, toplam yükümlülükler 2,73 milyar TL oldu. Şirketin finansal borçlarında artış görülürken, özellikle ticari borçlardaki yükseliş dikkat çekti.

2025 yılında Bor Şeker’in işletme faaliyetlerinden sağladığı net nakit akışı 1,35 milyar TL oldu. Yatırım harcamaları nedeniyle yatırım faaliyetlerinden nakit çıkışı yaşanırken, finansman faaliyetlerinden de sınırlı düzeyde nakit çıkışı gerçekleşti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/4Ç Kar/Zarar 28.74%-71.26%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın