Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

BofA’nın 4,2 milyar TL’lik satışı borsanın ayarlarıyla oynadı

BIST 100 endeksinin yüzde 7,8 düşüşle 9044 puana gerilediği 21 Mart’ta BofA’nın sert satışları dikkat çekti. İşte detaylar;
BofA’nın 4,2 milyar TL’lik satışı borsanın ayarlarıyla oynadı
HABER GİRİŞ

21 Mart itibarıyla yurt içi piyasalarda oldukça hareketli bir hafta geride kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması, devam eden soruşturmalar ve gözaltılar Borsa İstanbul’u yangın yerine çevirdi.

Sizce ENKAI Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Aylarca 10 bin puan çevresinde konumlanan ve yukarı yönlü hareketleri gösteremeyen BIST 100 endeksi, Mart ayında toparlanma sinyali verdi.  Endeks, siyasi krizin hemen öncesinde 17 Mart’ta 10 bin 902 puana kadar çıkmıştı.

Ancak İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve devamında ortaya çıkan belirsizlik, borsada sert satışların kapısını açtı. Aracı kurumların sert düşüşlerde başrolde olduğu haftanın son işlem gününde endeks yüzde 7,8 düşüşle 9044 puana geriledi. BIST 100’de haftalık kayıp yüzde 15,7 seviyesine çıktı.

Borsada gerçekleştirdiği işlemlerde endeksler ve hisseler üzerinde oldukça etkili olan Bank of America (BofA), satış kervanının başında yer aldı. Günü 4,27 milyar TL net satışla tamamlayan BofA’nın en çok satış yaptığı hisse 942,9 milyon TL ile Enka İnşaat (ENKAI) oldu.

BofA’nın en çok satış yaptığı diğer hisseler:

  • Ereğli Demir ve Çelik (EREGL): 630,6 milyon TL
  • Pegasus Hava Taşımacılığı (PGSUS): 532,7 milyon TL
  • Türk Hava Yolları (THYAO): 471,8 milyon TL
  • Tekfen Holding (TKFEN): 440,6 milyon TL
  • Yapı ve Kredi Bankası (YKBNK): 411,8 milyon TL
  • Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları (SISE): 350,3 milyon TL
  • Kardemir Karabük Demir Çelik (KRDMD): 176,7 milyon TL
  • Tüpraş (TUPRS): 168 milyon TL
  • Ford Otomotiv (FROTO): 156,4 milyon TL
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın