Bank of America’nın (BofA) geçen hafta Borsa İstanbul’da gerçekleştirdiği işlemler, yatırımcıların yakından takip ettiği hisse hareketlerini ortaya koydu. Kurumun işlem verilerinde bazı hisselerde güçlü satışlar öne çıkarken, belirli şirketlerde ise dikkat çekici alımlar görüldü.
Geçtiğimiz hafta BofA’nın en yüksek net alım yaptığı hisse yaklaşık 471,4 milyon TL ile Coca-Cola İçecek (CCOLA) oldu. Bu hisseyi 341,7 milyon TL ile Girişim Elektrik (GESAN) ve 321,2 milyon TL ile EMPA Elektronik (EMPAE) takip etti. Ayrıca TSKB, Kiler Holding, SAVGYO, Borusan Boru ve Türkiye Sigorta hisselerinde de kayda değer alımlar gerçekleşti.
Öte yandan satış tarafında çok daha yüksek hacimler dikkat çekti. BofA’nın en fazla satış yaptığı hisse yaklaşık 4,05 milyar TL ile ASELSAN (ASELS) oldu. ASTOR Enerji hisselerinde 2,55 milyar TL, Ereğli Demir Çelik (EREGL) hisselerinde ise 1,14 milyar TL tutarında net satış gerçekleştirildi.
Listede ayrıca BİM Mağazalar (BIMAS), Ford Otosan (FROTO), Türk Altın İşletmeleri (TRALT), Hektaş (HEKTS) ve Ral Yatırım Holding (RALYH) hisseleri de en fazla satış yapılan hisseler arasında yer aldı.
Veriler, Bank of America’nın geçen hafta savunma sanayi, enerji ve sanayi şirketlerinde kâr realizasyonuna yönelirken; gıda, elektrik ve finans sektörlerindeki bazı hisselerde alım tarafında pozisyon artırdığını gösterdi.