
Borsa İstanbul yeni haftaya güçlü başlasa da bunu devam ettiremedi. Dünkü yataya yakın bir düşüş gösterirken, Bank of America’nın sert satışları dikkat çekmişti. Dün 7 milyar TL civarında nette satış yapan BofA, bugün de sert satışa devam ediyor.
BIST 100 endeksi TSİ 14:10 sularında yüzde 0,22 yükselişle 9722,5 puan seviyelerinde gezmeye başladı. Sabahki negatif seyri pozitife çevirmeyi başarırken, BofA’nın 3,8 milyar TL’ye yakın satış yaptığı gözleniyor.
En ciddi satıcı konumunda olan BofA’nın en fazla sattığı senetler; Akbank (AKBNK), Türk Hava Yolları (THYAO), Yapı Kredi Bankası (YKBNK), Aselsan (ASELS) ve Kızılbük GYO (KZBGY) şeklinde sıralanıyor.
İkinci satıcı ise 613 milyon TL civarında net işlemle Ziraat Yatırım olarak konumlanıyor.
En iyi alıcı 1 milyar TL’nin üzerinde net işlemle Ak Yatırım görülüyor. Ak Yatırım’ın en fazla aldığı senetler; YKBNK, AKBNK, İş Bankası (ISCTR), ASELS ve THYAO şeklinde sıralanıyor.

kolayca yatırım yapın
İkinci alıcı konumunda 935 milyon TL’den fazla net işlemle Ünlü Menkul Değerler bulunuyor.