Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

BofA kâr satışını abarttı: 1,6 milyar TL’den fazla çıkıyor

Borsa yükseliş eğilimini hafifletirken, Bank of America'nın kâr satışlarını abarttığı görülüyor. İlk saatte 1,6 milyar TL'den fazla satış yaptı.
BofA kâr satışını abarttı: 1,6 milyar TL’den fazla çıkıyor
HABER GİRİŞ

Borsa İstanbul geçen hafta 10 bin 783,1 puana kadar tırmanarak kazançlarını artırırken, kapanışı 10 bin 700 puanın altında yapmıştı. Yeni haftaya yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, daha sonra gevşeyerek 10 bin 600 puanın altını test etti.

Sizce TCELL Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

BIST 100 endeksi TSİ 11:10 sularında yüzde 0,42 düşüşle 10 bin 597 puan seviyelerinde geziyor. Haftalık bazda yüzde 2,39 kazanca işaret ederken, Bank of America’nın (BofA) kâr satışlarına devam ettiği görülüyor.

BofA açılışın ardından geçen ilk saatte 1,64 milyar TL’den fazla net işlemle en ciddi satıcı konumunda bulunuyor. En fazla sattığı senetler; Türk Hava Yolları (THYAO), İş Bankası (ISCTR), Koza Altın (KOZAL), Aselsan (ASELS) ve Akbank (AKBNK) şeklinde sıralanıyor.

İkinci büyük satıcı ise 215 milyon TL civarında net işlemle Tacirler Yatırım olarak görülürken, en iyi alıcı 442,5 milyon TL’den fazla net işlemle Garanti BBVA Yatırım olarak konumlanıyor.

Garanti BBVA Yatırım’ın en fazla aldığı senetler; Turkcell (TCELL), ASELS, THYAO, AKBNK ve Yapı Kredi Bankası (YKBNK) şeklinde sıralanıyor.

İkinci büyük alıcı 272,3 milyon TL’den fazla net işlemle İş Yatırım olarak görülüyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/2Ç Kar/Zarar 32.49% / 67.51%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.