
Borsa İstanbul dünkü işlemlerde toparlanma eğilimine geri dönerek günü pozitif bölgede tamamladı. BIST 100 endeksi dünkü işlemleri yüzde 1,26 yükselişle 10 bin 618 puandan tamamlarken, bugünkü işlemlere yüzde 0,30 yükselişle 10 bin 650 puandan başlangıç gerçekleştirdi.
BIST 100 endeksi açılışın ardından yükselişini güçlendirirken, TSİ 10:40 sularında yüzde 0,88 yükselişle 10 bin 712 puan seviyelerinde hareket ediyor. Haftalık bazda yüzde 0,72 kazanca işaret etmeye başladı.
Endeksin yükselişini ivmelendirmesiyle birlikte 10 bin 700 puanın üzerine çıkması beklenirken, burayı koruyup koruyamayacağına odaklanıldı. Alıcı ve satıcı tarafına baktığımızda ise günün ilk saatinde Bank of America’nın (BofA) en ciddi satıcı olduğu görülüyor.
BofA 719 milyon TL civarında net işlemle en ciddi satıcı olurken, en fazla sattığı senetler; Türk Hava Yolları (THYAO), Koç Holding (KCHOL), Yapı Kredi Bankası (YKBNK), Tüpraş (TUPRS) ve Galatasaray (GSRAY) şeklinde sıralanıyor.
İkinci satıcı ise 295 milyon TL net işlemle Ak Yatırım olarak konumlanırken, en iyi alıcı 390 milyon TL’den fazla net işlemle İş Yatırım olarak görülüyor.
İş Yatırım’ın en fazla sattığı senetler; Aselsan (ASELS), THYAO, Emlak Konut GYO (EKGYO), Garanti BBVA (GARAN) ve KCHOL şeklinde sıralanıyor.
İkinci büyük alıcı ise 337,6 milyon TL civarında net işlemle Colendi Menkul olarak konumlanıyor.