Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

BM’den IMF ve Dünya Bankası’na Çağrı: Tarihi Yanlışlardan Dönün

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, IMF ve Dünya Bankası’na reform çağrısında bulundu. Ayrıntılar geliyor...
BM’den IMF ve Dünya Bankası’na Çağrı: Tarihi Yanlışlardan Dönün
HABER GİRİŞ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, gelişmekte olan ülkelerin, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasından yeterince yararlanamadığını söyledi. Guterres bu kurumların reform yapması gerektiğini belirtti.

IMF ve Dünya Bankasının Kovid-19 salgını dönemindeki çalışmalarını “düpedüz başarısızlık” olarak tanımlayan Guterres, bu politikalar nedeniyle onlarca ülkenin yüksek borç yükü altında kaldığını ifade etti.

Guterres, zengin ülkelerin fakir ülkelere göre IMF’den daha çok yararlandığını vurguladı. IMF ve Dünya Bankasının “tarihi yanlışlardan” dönmesi gerektiğini belirtti.

Salgın süresince, 772 milyon nüfusu olan G7 ülkelerinin IMF’den 280 milyar dolar aldığına dikkat çeken Guterres, 1,1 milyar nüfuslu az gelişmiş ülkelere ise 8 milyar dolar tahsis edildiğini söyledi.

Konuya ilişkin Kriz Grubu BM Direktörü Richard Gowan da açıklamalarda bulundu. Gowan, Batılı hükümetlerin, Çin’in gelişmekte olan ülkelere borç verme konusunda gitgide daha etkili olduğunun farkında olduklarını söyledi.

GCM Yatırım Banner

Bu nedenle IMF ve Dünya Bankası’nda yapılacak reformlar ile yoksul ülkelerin borç için Pekin’e bel bağlamasını önlemek istediklerini ifade etti.

IMF ve Dünya Bankası reformları hakkındaki tartışmalar Eylül ayında Yeni Delhi’de G20 liderlerinin bir araya geleceği zirvede ve Birleşmiş Milletler’de dünya liderlerinin yıllık toplantısında devam edecek. (AA)

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.