Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

BM/Guterres Ukrayna-Rusya İhracatına İlişkin Açıklama Yapacak!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in bugün Ukrayna’nın tahıl ihracatına ilişkin kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor. Detaylar şöyle;
BM/Guterres Ukrayna-Rusya İhracatına İlişkin Açıklama Yapacak!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, Genel Sekreter Antonio Guterres’in bugün Ukrayna’nın tahıl ihracatına ilişkin açıklama yapmasının beklendiğini söyledi. Buna göre Genel Sekreter, kamuoyuna Rusya, Ukrayna, Türkiye, ABD, Avrupa Birliği ile görüşmelerde bulunduğunu açıklayacak.

Ukrayna’nın tahıl sevkiyatını eski haline getirme ve Rusya ile Beyaz Rusya’dan gübre ihracatını canlandırma amaçlı görüşmelere ilişkin açıklama, tüm dünyanın gündemindeki gıda krizini ele alma konusunda önem taşıyacak.

Sonuçta Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, her iki ülkenin ihracatçı pozisyonları nedeniyle tahıl, yemeklik yağlar, yakıt ve gübre gibi emtialarda küresel fiyatların yükselmesine yol açtı. BM Genel Sekreteri de bu durumun yoksul ülkelerde gıda, enerji ve ekonomik krizleri kötüleştireceği konusunda uyardı.

Geçen ayın sonlarında önce Moskova sonra Kiev’i ziyaret ettikten sonra Guterres, savaşa rağmen Ukrayna’nın tarım üretimini ve Rusya ile Beyaz Rusya’nın gıda ve gübre üretimini dünya pazarlarına geri getirmeye yardımcı olma sözü verdi.

Guterres’in konuyla ilgili sürdürdüğü çabalarını bugün daha sonra New York’taki Birleşmiş Milletler’de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in ev sahipliğindeki Küresel Gıda Güvenliği Eylem Çağrısı bakanlar toplantısında tartışması bekleniyor. Blinken’ın Perşembe günü çatışma ve gıda güvenliği konulu bir Güvenlik Konseyi toplantısına da başkanlık edeceği biliniyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın