Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

BM: Acil Gıdaya İhtiyaç Duyanların Sayısında Ciddi Artış Var

Birleşmiş Milletler, 48 ülkede acil gıda yardımına ihtiyaç duyan kişilerin sayısının geçen yıla göre yüzde 10 artış gösterdiğini belirtti. Detaylar haberde;
BM: Acil Gıdaya İhtiyaç Duyanların Sayısında Ciddi Artış Var
HABER GİRİŞ

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı’nın Gıda Krizleri Küresel Raporu’nun yıl ortası güncellemesi yayımlandı. 48 ülkede acil gıda yardımına ihtiyaç duyan kişilerin sayısının geçen yıla kıyasla yüzde 10 artış gösterdiği belirtildi.

2022 yılında bu yana yüksek düzeyde akut gıda güvensizliği yaşayanlarının sayısının 48 ülkede 21,6 milyon artış gösterip toplam 238 milyona ulaştığı ifade edildi.

Bunun nedenlerinin birinin Angola, Gana, Pakistan, Bangladeş ve Nijerya gibi bazı ülkelerde halihazırda savunmasız olan nüfus arasında analiz kapsamının yüzde 16 artmış olması gösterildi.

Diğer yerlerde kalıcı ya da artan şekilde süren çatışma, güvensizlik, aşırı hava koşulları ve ekonomik şokların da etkisine dikkat çekildi.

Dokuz Ülkede Durum Kötüye Gidiyor

Somali, Sudan ve Burundi gibi ülkelerin içinde yer aldığı 9 ülkede ise 2022 yılından bu yana durumun kötüye gittiği iletildi.

GCM Yatırım Banner

Raporda, uzun süreli gıda krizleri ve yeni şoklara bağlı olarak 2023 yılında da önemli seviyede akut gıda güvensizliğinin sürdüğü, buna karşın bazı ülkelerde iyileşmelerin de gözlemlenmekte olduğu belirtildi.

WFP Gıda Krizleri Raporu Yayımlandı
Kaynak: X / @WFP

İyileşme görülen ülkelere Sri Lanka, Nijer ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti örnek gösterildi.

Raporda 25 ülke veya bölgeden veri temin edilemediği aktarılırken bu durumun endişe kaynağı olduğunun altı çizildi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.