Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

BlackRock: FED politika faizini 50 baz puan indirmeli

BlackRock’tan Rick Reider, FED’in daha yaratıcı politika kararları alması gerektiğini dile getirdi. İşte detaylar;
BlackRock: FED politika faizini 50 baz puan indirmeli
HABER GİRİŞ

ABD Merkez Bankası’nın (FED) gelecek hafta yapacağı faiz toplantısı küresel piyasaların gündemine yerleşti. BlackRock’tan Rick Reider, FED’den cesur adımlar atmasını talep ederek FED’in 50 baz puanlık faiz indirimi yapması gerektiğini söyledi.

FED’in bağımsızlığının önemine dikkat çeken Reider, ekonomiyi canlandırmak ve istihdama katkı sağlamak için daha yaratıcı politika kararları alınması gerektiğini vurguladı.

Reider, özellikle hala kenarda bekleyen “muazzam miktarda nakit” göz önüne alındığında tahvil piyasasının en azından nötr bir politika duruşuna ulaşılması gerektiğine işaret ettiğini bildirdi.

FED, faiz toplantısını 16-17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirecek. Karar, 17 Eylül TSİ 21.00’da açıklanacak. Bankanın 9 ay sonra ilk kez faiz indirimine gitmesi bekleniyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/2Ç Kar/Zarar 32.49% / 67.51%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.