Karel Elektronik (KAREL) tarafından 2025 yılının üçüncü çeyreğinde 4.074 milyon TL satış geliri, 388 milyon TL FAVÖK ve 522 milyon TL net zarar kaydedildi.
Uzun süredir KAREL’i öneri listesinde tutan Deniz Yatırım tarafından bilanço değerlendirmesi geldi. Kurum bilançonun olumlu yönlerini satış gelirinde reel büyüme, operasyonel kârlılıkta toparlanma şeklinde açıklandı.
Yüksek seyreden finansman gideri ise bilançonun olumsuz yönü olarak ifade edildi. Analistler 12 aylık KAREL hedef fiyatını 17 TL ve öneriyi AL olarak koruduklarını açıkladı.
Şirketin ana sorunlarını belirlediğini ve çözüme yönelik aksiyonlar aldığını düşünen analistler, “Şirket hisse senedi performansının yatırımcıları memnun etmediğinin farkındayız. Öneri sunar tarafta yer almamız nedeniyle en çok da bizleri mutsuz ediyor,” ifadelerini kullandılar.
Ocak ayınca yayımlayacakları 2026 Strateji Raporu’nda KAREL’e yönelik beklentileri gözden geçireceklerini belirttiler.