Bitwise CIO’su Matt Hougan, Strategy’nin (eski adıyla MicroStrategy) Bitcoin satmak zorunda kalacağına yönelik endişeleri “tamamen hatalı” olarak nitelendirdi. Hougan, MSCI endekslerinden çıkarılma ihtimalinin yüksek olduğunu kabul etse de bunun şirketi Bitcoin satışına zorlayan bir mekanizma oluşturmadığını söyledi.
MSCI’nin dijital varlık odaklı şirketleri endekslerinden çıkarma ihtimali üzerine JPMorgan, bunun yaklaşık 2,8 milyar dolarlık pasif satışa yol açabileceğini öngörüyor. Hougan ise Strategy’nin hisselerindeki son düşüşün bu beklentinin zaten fiyatlandığını belirtti.
Hougan’a göre asıl korku, endeks dışına çıkmanın düşüşü hızlandırması ve bunun şirketi Bitcoin satarak pozisyonunu korumaya zorlaması. Ancak Hougan, şirketin böyle bir zorunluluğu olmadığını vurguluyor. Strategy’nin yıllık yaklaşık 800 milyon dolarlık faiz yükümlülüğü ve gelecekteki borç vadeleri bulunsa da mevcut durum acil bir satış gerektirmiyor.
Şirketin kısa süre önce açıkladığı 1,44 milyar dolarlık nakit rezervi, temettü ve faiz ödemelerini en az 12 ay boyunca karşılayacak güce sahip. Ayrıca Strategy’nin toplam 650.000 BTC’lik devasa varlığı ve ilk büyük borç vadesinin 2027’de gelmesi, satış baskısını daha da azaltıyor.
Michael Saylor ise gerektiğinde Bitcoin satabileceklerini ancak uzun vadede BTC biriktirmeye devam edeceklerini belirtti. Hougan, Saylor’ın Bitcoin konusundaki güçlü inancının satış baskısına karşı en önemli faktör olduğunu vurguladı.