
İkiye bölünme sonrasında daha hızlı bir büyüme gerçekleştiren bitcoin, son 24 saatte 4 bin 483 doları gördü. Toplam piyasa değerini 1 haftada 15 milyar dolar artırdı. Son 1 haftada % 30’dan fazla yükseliş gösteren bitcoin, 4 bin 500 sınırından işlem görüyor. Dünkü 4250 dolarlık rekoru sonrasında yükselişini hız kesmeden sürdürüyor. Toplam piyasa değeri ise 73 milyar doları aşmış durumda.
Hafta sonu rekorunu sadece 24 saatte değiştiren bitcoin dışında diğer sanal paralarda da yükselişler görülüyor. Sanal paraların toplam piyasa değeri ise 120 milyar doları aşmış durumda.
Bitcoinin 73 milyar dolarlık piyasa değeri ise sektörün hakimi olduğunu net bir şekilde gösterdi.Wall Street yatırımcılarının Nvidia ile ilgili endişelerinden bahsetmiştik. Nvidia CEO’su Jensen Huang kripto paralar için “Rock’n’roll” tanımı yapıyor. AMD CEO’su Lisa Su ise sanal paralarda uzun vadeli bir büyüme tetikleyicisi görmediğini söylüyor.
Nvidia CEO’su, sanal paraların daha da büyüyeceğini, şirketin ikinci çeyrek bilanço verilerini değerlendirirken dile getirdi. Kripto para piyasasının dilinden çok iyi anladıklarını da ifade etti.Nvidia ikinci çeyrekte, bir önceki yılın aynı dönemine göre % 56 artışla 2,23 milyar dolar ciro elde etti. AMD ise % 23 artışla 1,22 milyar dolar ciro değerine sahip.