Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

BIST 30 hisseleri hayal kırıklığı yarattı

Zeynep Aktaş, BIST 30’da getiri anlamında birbirinden ayrışan hisseleri sıraladı. İşte detaylar;
BIST 30 hisseleri hayal kırıklığı yarattı
HABER GİRİŞ

Borsa İstanbul’da istikrarlı kazanç sağlayan hisseler yatırımcılara güven verirken BIST 30 kapsamında yer alan hisselerin küçük bir kısmı güçlü getirirlerle öne çıktı.

Sizce ASELS Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Aselsan (ASELS) yılbaşından bu yana yüzde 109, son bir yılda da yüzde 140 getiri sağladı. Onun ardından gelen Enka İnşaat (ENKAI) yüzde 64, Emlak Konut GYO (EKGYO) yüzde 68 ve Gübre Fabrikaları (GUBRF) yüzde 65 getiriyle dikkat çekti.

Ekonomim yazarlarından Zeynep Aktaş, kaleme aldığı yazıda BIST 30 endeksindeki sadece 10 hissenin pozitif bölgede kaldığını, BIST 30’daki toparlanamayan hisselerin yatırımcısını hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti.

Sasa Polyester (SASA), Şişecam (SISE), Koç Holding (KCHOL) ve Anadolu Efes (AEFES) gibi hisselerin yıllık bazda yüzde 28 ile 45 arasında değer kaybettiğine işaret eden uzman, yıl genelinde zayıf kalsa da kısa vadede güçlü yükselen hisseleri Tofaş (TOASO), Sabancı Holding (SAHOL), Bim (BIMAS) olarak sıraladı. Aktaş, bu hisselerin dönemsel alım fırsatlarının hala var olduğunu gösterdiğini kaydetti.

BIST 30 hisseleri hayal kırıklığı yarattı

Zeynep Aktaş, “Bazı hisseler sadece belirli dönemlerde yükseliş gösterdi. Astor, Gedik Yatırım ve Migros gibi örneklerde üç aylık getiriler pozitif görünse de yıllıkta değer kaybı sürdü. Bu durum, yatırımcının kısa vadeli yükselişe aldanmadan genel eğilimi görmesi gerektiğini söylüyor. Neticede getiriyi yalnızca sonuçta değil süreçle birlikte okumakta yarar var” ifadelerini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/2Ç Kar/Zarar 32.49% / 67.51%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.