Borsa İstanbul’da yükseliş ivmesi devam ediyor. BIST 100 endeksi, gün içinde 14.320 puana çıkarak yeni seans içi zirvesini gördü. Endeks, dün de yüzde 2,85 primle 14.180,48 puandan kapanarak tüm zamanların en yüksek kapanış seviyesine ulaşmıştı.
Yeni işlem gününe ise sınırlı düşüşle başlayan BIST 100, açılışta yüzde 0,15 gerileyerek 14.158 puana indi. Açılışın ardından gelen alımlarla birlikte endeks kısa sürede toparlanarak tarihi seviyesini yeniledi.

Sektör endeksleri tarafında bankacılık endeksi yatay bir görünüm sergilerken, holding endeksinde kayıp öne çıktı. Gün içinde en fazla yükselen sektör menkul kıymet yatırım ortaklıkları olurken, madencilik endeksi en çok gerileyen sektör olarak dikkat çekti.
Borsadaki ralli dün Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından yılın ilk enflasyon raporunun açıklanmasının ardından kendisini gösterdi.