Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

BİSAM raporu: Açlık sınırı Mayıs’ta 23 bin TL’yi aştı

Birleşik Metal İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM), Mayıs ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.
BİSAM raporu: Açlık sınırı Mayıs’ta 23 bin TL’yi aştı
HABER GİRİŞ

Birleşik Metal-İş Sendikası Araştırma Merkezi’nin (BİSAM) Mayıs 2025 verilerine göre, dört kişilik bir ailenin dengeli beslenmesi için aylık yapması gereken harcama 23.615 TL’ye çıktı. Bu rakam, Nisan ayına kıyasla 25 TL artış gösterdi.

Yoksulluk sınırı ise eğitim, sağlık, barınma ve ulaşım gibi temel ihtiyaçlar da eklendiğinde 81.686 TL olarak hesaplandı. Tek başına yaşayan bir bireyin yoksulluk sınırı ise 37.912 TL oldu.

Gıda harcamalarında en yüksek payı sebze-meyve (211,71 TL/gün) ve süt ürünleri (210,71 TL/gün) oluştururken, et-tavuk-balık grubu için gereken günlük harcama 161,64 TL olarak kaydedildi.

Toplam gıda bütçesinde en büyük payı et, yumurta ve kurubaklagil grubu alırken (yüzde 27,3), onu süt ürünleri (yüzde 26,77) ve meyve-sebze (yüzde 26,9) takip etti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın