
2025’in ikinci çeyreğine, yani ilk 6 aylık döneme ilişkin bilançolar gelmeye başladı. Henüz 6 bilanço açıklanırken diğer gözde şirketlerin mali tarafta nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor.
Ekonomim yazarlarından Zeynep Aktaş, kaleme aldığı yazıda bankacılık sektöründe kar büyümesinin yüzde 10 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti.
Sektör genelinde karlılıkta yavaşlama eğiliminin devam ettiğini kaydeden Aktaş, kar beklentilerinde Yapı Kredi (YKBNK), Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Vakıfbank’ın pozitif ayrışırken İş Bankası (ISCTR) ve Akbank’ta (AKBNK) kar daralması beklendiğini ifade etti.
Sigortacılık Sektörü
Uzman, Türkiye Sigorta’nın açıkladığı altı aylık tablolarında gelir ve kar büyümesini sürdürdüğünü, Anadolu Hayat (ANHYT) ve Anadolu Sigorta’nın karlılıklarını arıtabileceklerini kaydetti. Sektör genelinde yıllık büyüme beklentisinin yüzde 17 düzeyinde olduğunu paylaştı.
Finans Dışında Farklılıklar Bekleniyor
Aktaş’ın çalışmasına göre sanayi ve hizmet şirketlerinin bilanço beklentilerinde sert bir ayrışma yaşanıyor.
Türk Telekom (TTKOM), Aygaz (AYGAZ), Pegasus (PGSUS) ve Tüpraş’ta güçlü beklentiler öne çıkarken; Arçelik (ARCLK), Vestel (VESTL) ve Türk Traktör’de (TTRAK) zayıf beklentiler öne çıkıyor.
Enerji ve savunma sanayi şirketleri pozitif katkıda bulunurken, dayanıklı tüketim tarafında kur baskı ve borçluluğun bilançolara olumsuz yansıması bekleniyor.