Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karoline Leavitt, gazetecilere verdiği demeçte petrol ve gaz fiyatlarındaki son artışın geçici olduğunu, Orta Doğu’daki operasyonların uzun vadede gaz fiyatlarının düşmesine neden olacağını dile getirdi.
İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik gerçekleştirdiği saldırıların petrol ve gaz fiyatlarını düşüreceğini ifade eden Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump ve ekibinin piyasaları takından takip ettiğini kaydetti. ABD ordusunun Hürmüz Boğazı’nın açık tutulmasına yönelik başkanın talimatlarıyla ilave seçenekler üzerinde çalıştığını paylaştı.
Petrol fiyatları Orta Doğu’daki çatışmaların etkisiyle son haftalarda oldukça sert yükselmişti. 9 Mart’ta 116,2 dolar düzeyine kadar çıkan Brent petrol, 10 Mart saat 22.23’te yüzde 2,1 artışla 89 dolardan işlem görüyor.