
ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Madrid’de devam eden ticaret görüşmeleri sırasında ABD ile Çin’in TikTok meselesinde çözüm aşamasına çok yakın olduğunu açıkladı.
Bessent, TikTok konusunda ilerleme kaydedildiğini ancak diğer bazı taleplerin hâlâ masada olduğunu söyledi.
Görüşmelere Çin tarafında Başbakan Yardımcısı He Lifeng liderlik ederken, ABD Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer, iki ülkenin ticaret dengesizlikleri üzerine de konuştuklarını fakat somut bir ilerleme sağlanamadığını belirtti.
Madrid’de Pazar günü başlayan görüşmeler yaklaşık altı saat sürerken, gündemde TikTok, ticaret ve ekonomi konuları yer aldı.
Görüşmeler gelecek ay Güney Kore’de yapılacak zirvede Donald Trump ile Xi Jinping arasında olası bir buluşmanın hazırlığı olarak görülüyor.
Öte yandan TikTok’un ABD’de faaliyetlerini sürdürebilmesi için bu hafta son tarih yaklaşırken, Trump yönetiminin ByteDance’in satış sürecine yönelik süreyi yeniden uzatmasının beklendiği bildirildi.