Orta Doğu’da ABD-İsrail ve İran arasında devam eden savaş emtia fiyatlarında sert hareketlere neden oluyor. İran’ın stratejik öneme sahip olan Hürmüz Boğaz’ını kapatma kararı petrol fiyatlarını yükseltti.
12 Mart saat 15.37’de Brent petrol yüzde 5,2 artışla 96,64 dolardan işlem görüyor. Petroldeki bu yükseliş akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyor.
Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorin fiyatlarına zam gelecek. Benzin grubundaki zam 47 kuruş, motorindeki zam ise 76 kuruş olacak. Mevcut durumda İstanbul’da benzinin litresi 60,35 liradan, motorinin fiyatı 64 liradan satılıyor.
Eşel Mobil Sistemi Devrede
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren eşel mobil sistemi ile birlikte uluslararası petrol fiyatları veya döviz kurlarına bağlı olarak akaryakıt fiyatlarına gelecek artışta ÖTV tutarları, artışın yüzde 75’i kadar indirilecek uygulanacak.