
Benzin fiyatlarını takip eden seyahat ve navigasyon uygulaması GasBuddy’de petrol analizi başkanı olan Patrick De Haan, bu yaz ulusal ortalama benzin fiyatının Eylül ayı gibi erken bir tarihte galon başına 3 doların altına düşebileceğini söyledi.
Benzinin ekonominin Covid’den büyük ölçüde etkilendiği 2021’den bu yana en ucuz seviyede olacağını öngören De Haan, “Açıkçası Orta Doğu durumu bir istisna, ancak bu durum şimdilik görünüşe göre gerileme halindeyken, gaz fiyatları yaz boyunca yavaş düşüşünü sürdürmeli,” dedi.
Genellikle gaz fiyatlarının gaz arzını artıran çeşitli faktörler nedeniyle yaz boyunca düşme eğiliminde olduğunu söyleyen De Haan, enflasyona göre ayarlandığında, gaz fiyatlarının son 20 yılda gördüğümüz en düşük seviyelere yakın olduğunu belirtti.