Petkim (PETKM) 2025 yılının üçüncü çeyreğinde beklentilerin çok üzerinde net zarar açıkladı. Konsensüs beklenti 504 milyon TL net zarara işaret ederken, şirket 1.214 milyon TL net zarar açıkladı.
Gelir 22.130 milyon TL beklentiye paralel 22.230 milyon TL gelirken, FAVÖK -188 milyon TL beklentiye karşılık -63 milyon TL olarak bildirildi.
Deniz Yatırım tarafından incelenen bilançoda olumlu yönler, “pozitife dönen brüt kâr, esas faaliyet zararı ve net zarar pozisyonundaki azalış” olarak açıklandı. Olumsuz yönler ise beklentilerin üzerinde gerçekleşen net zarar şeklinde belirtildi.
Analistler, bilançoda zayıf seyrin devam etmesine rağmen azalan net borç pozisyonuna ek olarak brüt kârın pozitif tarafta gerçekleşmesini önemli gördüklerini söylediler. Yine de beklenti üzerinde gerçekleşen net zarar pozisyonunun bu etkiyi sınırlayacağını düşündüklerini ifade ettiler.
PETKM için 12 aylık hedef fiyatı 22 TL olarak korurken, öneriyi de TUT yönünde sürdürdüler.