Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Balonla Yapılan İnanılmaz Uzay Yolculuğu: “World View Enterprises”

Uzay yolculuğu ile balonla uçuşun aynı anda yapılması kulağa nasıl geliyor? İşte sizlere World View Enterprises ilginç deneyimin detayları:
Balonla Yapılan İnanılmaz Uzay Yolculuğu: “World View Enterprises”
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Uzay, eski zamanlardan beri insanların dikkatini çeken ve hayranlık uyandıran gizemlerden biri olarak süregelmiştir. Hatta bazı topluluklar anlam veremedikleri cisimlere tapmış, onların “Tanrı” olduğunu düşünmüşler. Mesela; güneş tutulmasını Tanrı’nın bir gazabı olarak düşünmüş, bu yüzden masum insanları kurban etmişler. Tabi bu durum yüzlerce yıl önceydi. Bilimin ilerlemesiyle cevap verilemeyen sorular farklı bir ivme kazandı. Günümüzde ise bu çalışmalar, diğer gezegenlerde yeni koloniler kurma projelerine kadar ilerlemiştir. Hatta öyle ki “uzay turizmi” de son yılların revaçta olan konuları arasında yerini almıştır.

Uzay turizmine öncülük eden birçok firma var; ama biz bugün içlerinde en dikkat çekenlerden birine göz atacağız. World View Enterprises’e ait olan proje, balonla yapılacak eşsiz bir uzay yolculuğunu vadediyor. Bu balon tıpkı yeryüzünde kullanılan gibi helyum gazıyla hareket ediyor. Roketlerle yapılan yolculukların aksine, çok daha ucuz ve daha az tehlike içeriyor. Tabi ki balonun sunduğu avantajlar sadece bu kadarla sınırlı kalmıyor. Hayatınızda belki de bir kez yaşayacağınız inanılmaz deneyimin keyfini daha rahat çıkartabiliyorsunuz. Peki, nasıl mı? Dilerseniz bu sorunun cevabını ve keyifli yolculuğun detaylarını daha yakından inceleyelim.

İşte karşınızda balonla yapılan eşsiz uzay gezisi:

World View Enterprises Nasıl Çalışıyor?

World View Enterprises Nasıl Çalışıyor?Yeryüzünden 30 km yükseğe çıkması hedeflenen sistem, basit yörüngesel uçuş yapmak üzere tasarlanmış. Peki, bu uçuşu yapan sistemdeki belli başlı unsurlar ne? Öncelikle Parafoil isimli malzemeden yapılan ve helyum gazıyla çalışan bir balon olduğunu söyleyelim. Balona bağlı olan, yaklaşık 40 ton ağırlığındaki kapsül ise yolcuların seyahat edeceği araç olarak tasarlanmış. Bu kapsüle, 6 yolcu ve iki kişiden oluşan mürettebatın rahatlıkla sığdığını söyleyebiliriz. Kapsülde bir bar ve banyo da bulunuyor.

World View Enterprises Nasıl Çalışıyor?İnternet erişiminin bile olduğu kapsülde şahitlik edeceğiniz inanılmaz manzaraları fotoğraflayabilir, hatta bu fotoğrafları dünyayla aynı anda paylaşabilirsiniz. Bu anları ölümsüzleştirmek için bol bol vaktiniz olacağını görüyoruz; çünkü yolculuk tam 4 saat sürecek. Peki, aşamalarını öğrenmek ister misiniz? Buyurun, hemen inceleyelim.

GCM Yatırım Banner

World View Enterprises ile Uzay Yolculuğunun Aşamaları

World View Enterprises ile Uzay Yolculuğunun AşamalarıSon kontroller yapılıp kapsüle bindikten sonra, fırlatma noktasından uzaya doğru hareket etmeye başlıyorsunuz. Yerden yükselmeye başladıkça balonunuzun içine helyum gazı dolmaya başlıyor. Balon maksimum büyüklüğüne geldiğinde yerden 30 kilometre yükselmiş oluyorsunuz. Bu zaman zarfında geçen süre ise 90 dakika. Daha sonra tam 2 saat boyunca karanlık boşlukta yüzüyorsunuz. İşte bu dakikalarda, gezegenimizi artık düzlemsel olarak değil de boşlukta asılı duran bir küre olarak görüyorsunuz. Bu 2 saatin göz açıp kapayıncaya kadar geçeceğinden eminim.

World View Enterprises Nasıl Çalışıyor?Turunuzu tamamladıktan sonra, geri dönüş yolculuğuna başlıyorsunuz. Yere 15 kilometre kala balon kapsülden ayrılıyor. Yolculuğunuza sizi destekleyen yelken-kanat sistemi ile devam ediyorsunuz. Bu esnada balon düştüğü noktadan alınıp, geri dönüştürülmek üzere şirkete yollanıyor. Yere indiğinizde, toplam yolculuk süreniz 2 saati buluyor. Bunun içerisinde varış noktasından alınıp, özel bir jetle kalkış noktasına götürülme süreniz de bulunuyor. Kalkış noktası ile varış noktası arasındaki mesafe yaklaşık 480 km olarak belirtilmiş. Ancak bu ortalama rakam. Nitekim yolculuğun yılın hangi zamanında yapıldığı, aradaki mesafeyi değişken hale getiriyor.

Gelelim bu yolculuğun ücretine. Eğer siz de balonla yapılacak uzay yolculuğunu tecrübe etmek isterseniz, bir kişilik ücretin 75.000 dolar olduğunu bilmelisiniz. Fakat uçuşların henüz başlamadığını da belirtelim. Bu senenin sonunda, kapsülün test uçuşları da tamamlanacak. Ancak 2017 yılında uzay yolculuğuna başlanacağı düşünülüyor. Eminim, 2017’yi şimdiden iple çekenler vardır.

Bu konu hakkında sizin ne düşündüğünüzü gerçekten merak ettiğimi söylemeliyim. Yerden 32 km yükseğe çıkmaya cesaret edebilir miydiniz? Ya da “yok ben almayım” mı derdiniz?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.