Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bakanlık Raporu Verdi! Gaziantep OSB Tekrar Üretime Başladı

Depremin en şiddetli hissedildiği bölgelerden biri olan GAOSB’de üretimler başlıyor. Bakanlık yetkilileri onay verdi. İşte detaylar;
Bakanlık Raporu Verdi! Gaziantep OSB Tekrar Üretime Başladı
HABER GİRİŞ

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden etkilenen illerden biri de Gaziantep’ti. Binlerce can kaybının verildiği süreçte bölgede, çalışmalar hızla devam ediyor. Depremler sonrası Gaziantepli sanayicilerin depremzedelerin yaralarını sarmaya başladığı aktarıldı.

İlk haftada fabrikalarının kapılarını depremzedelere açan sanayiciler, tesislerinde bazı yerlerde barınan vatandaşlar için sıcak yemek üretti ve dağıttı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Başkanı Cengiz Şimşek, büyük depremlerin ardından vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını, OSB’de bulunan bütün fabrikaların hasar almadan afetten çıktığını paylaştı.

Bakanlık yetkililerin bütün fabrikaları denetlediğini, yetkililerin fabrikalar için çalışabilir şeklinde rapor verdiğini ifade etti.

Şimşek, GAOSB’deki bütün fabrikaların çalışmaya ve üretmeye hazır olduğunu, birçok sanayi kuruluşunun bugün itibarıyla tesislerini çalışır hale getirdiğini ve çalışmaya başladığını kaydetti.

GCM Yatırım Banner

Bir yandan depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışırken diğer taraftan da ihtiyaç duyulacak olan birçok ürünün üretimini sağlamak ve Türkiye’nin ekonomik yönden güçlenmesine katkı sağlamak zorunda olduklarını bildirdi.

Öncelikle iç piyasanın talep ettiği ürünlerin üretimini yaparak bu acı sürecin en  kısa zamanda sona ermesi yönünde çalışmaların süreceğini belirtti. (AA)

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.