Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bakan Yumaklı: Fiyatlar Kendi Çizgisine Dönecek

Bakan Yumaklı, gıda arz güvenliğinin ürün fiyatlarını etkilemeyeceğini söyleyerek, et ve süt probleminin de iki yıl içinde çözüleceğini belirtti. Detaylar haberde...
Bakan Yumaklı: Fiyatlar Kendi Çizgisine Dönecek
HABER GİRİŞ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenliği konusunda önemli açıklamalarda bulunarak ürün fiyatları konusuna değindi. Bunun yanında Türkiye’nin et ve süt problemi ile ilgili konuştu.

Sabah Gazetesi’ne konuşan Bakan Yumaklı, gıdada arz güvenliği konusunda ürünlerin fiyatlarını etkileyecek herhangi bir husus olmadığını söyledi.

Kuraklık kaynaklı sıkıntılar olduğunu ama bu durumun Türkiye’yi etkileyecek noktada olmadığını aktardı.

“Fiyatlar Kendi Çizgisine Dönecek”

Gıda enflasyonunun nedenleri hakkında konuşan Yumaklı, bunların davranışların bozulması, girdilerin artması, beklentilerin değişmesi olduğunu söyledi.

Bakan Yumaklı, depremin etkisinin yadsınmaz olduğunu belirterek fiyatların kendi çizgisine döneceğini aktardı.

GCM Yatırım Banner

“İki Yıl içinde Et ve Süt Problemi Çözülecek”

Türkiye’nin et ve süt probleminin çözüleceğini vurgulayan Yumaklı, “Et Süt Kurumu (ESK) ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ile bir çalışma başlattık. Bu çalışmaların meyvelerini önümüzdeki dönemde göreceğiz. İki yıl içinde Türkiye’de bunu oluşturacağız ve iki konu artık gündem olmayacak.” dedi.

Ekilmeyen araziler hakkında konuşarak, “776 bin hektarlık işlenmeyen tarım arazisi tespiti var. Bu arazilerde buğday ve arpa üretimi yapılırsa bir yıllık 1.5 milyon ton üretim ve 9.5 milyar liralık gelire denk geliyor.” açıklamasında bulundu.

Makarnada bir milyon ton fazlalık olduğunu belirten Yumaklı, bu yüzden ihracata açtıklarını söyledi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.